Home Winkel Boeken ‘Algebra voor Alaska’ gedichten door Benno van Emmerik

‘Algebra voor Alaska’ gedichten door Benno van Emmerik

 17,50 incl. BTW

‘Een debuut dat er wezen mag’
De 80 unieke gedichten in ‘Algebra voor Alaska’, de eerste dichtbundel van Benno van Emmerik, verrassen stuk voor stuk door eenvoud van gebald taalgebruik, door originaliteit en oorspronkelijkheid.
Wat zegt de pers verder: ‘Gedichten die borrelen, knallen en pareltjes zijn’.

De prijs is inclusief verzending in heel Nederland.

Op voorraad

Beschrijving

80 unieke gedichten in deze debuutbundel van Benno van Emmerik

Benno is de zoon van Frank Herzen (Haarlem 1933, Hellevoetsluis 2007) de bekende schrijver van talrijke romans, dichtbundels en jeugdromans en Anja C. Pieké, beeldend kunstenaar en illustrator van jeugdboeken en andere uitgaven. Neerlandicus Paul Hoff schreef een inleiding voor de dichtbundel ‘Algebra voor Alaska’.

Copyright © 2016 Benno van Emmerik
ErgensinHolland Uitgeverij
GGZ-Reeks: ‘Talenten van Cliënten’, deel 1
Voorwoord: Sjef Czyzewski, voorzitter Raad van Bestuur Antes
Inleiding: Paul Hoff, Hellevoetsluis
Vormgeving en fotografie: Taco Meeuwsen
Fotografie: Taco Meeuwsen
Foto omslag: ‘Benno speelt Go’
Met dank aan redacteur Paul Hoff voor diens waardevolle
adviezen bij het typoscript

ISBN/EAN: 978-90-824855-2-3
NUR 306
Poëzie, oorspronkelijk

Realisatie: ErgensinHolland Uitgeverij, Hellevoetsluis
Drukken, binden en afwerken: Het Boekengilde, Enschede
Bindwijze: garenloos gebrocheerd.
Formaat: 14 x 21 x 1,2 cm
Omslag in vierkleuren met ingevouwen flappen.

Talenten van Cliënten

Er is een duidelijk aantoonbaar verband tussen een groot talent in één van de kunsten en een meer dan gemiddelde gevoeligheid voor psychische aandoeningen. Er zijn talloze voorbeelden van schrijvers, kunstenaars, dichters en wetenschappers die in het dagelijks leven kampten en kampen met een overgevoelige en kwetsbare geest. Lees voor meer informatie bijvoorbeeld dit essay.

De GGZ-Reeks ‘Talenten van Cliënten’ geeft ruim baan aan de waarachtige en vaak indrukwekkende talenten van cliënten in de GGZ. Daarbij staat nu eens niet de psychische aandoening, maar het kunstzinnige talent van de persoon voorop.

Al zijn hele leven worstelt Benno van Emmerik met een bipolaire stoornis. Hij wordt behandeld door Delta, specialist in psychiatrie, onderdeel van Antes. Soms gaat het goed met Benno, soms gaat het minder goed. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Antes, Sjef Czyzewski, schreef een voorwoord in Benno’s dichtbundel over het belastende stigma dat nog altijd rust op psychische aandoeningen en de moed van Benno om met zijn talent voor het voetlicht te treden. Antes hielp bovendien mee met de financiering van dit bijzondere debuut en verspreidt zelf 250 exemplaren onder de eigen relaties in de GGZ.

Extra informatie

Oplage

650